ČAJ PRI DIABETESU 100 g

ČAJ PRI DIABETESU 100 g
Uporabljamo pri povišani vrednosti glukoze v krvi.
Opis artikla: 

Sestava

Galenski izdelek Čaj pri diabetesu vsebuje seme sabljastega triplata (Trigonellae foenugraeci semen), oplodje navadnega fižola (Phaseoli pericarpium), list žajblja (salviae officinalis folium), list poprove mete (Menthae piperitae folium) in list koprive (Utricae folium).

 

Delovanje

Sestavine galenskega izdelka Čaj pri diabetesu vsebujejo učinkovine, ki znižujejo nivo sladkorja v krvi. Pomagajo pri normaliziranju koncentracije glukoze v krvi in tako preprečujejo nadaljnji razvoj sladkorne bolezni in njenih zapletov.

Če imate povišano koncentracijo glukoze v krvi (nad 7 mmol/l na tešče oziroma nad 11 mmol/l po hranjenju), se o zdravljenju posvetujte z zdravnikom. Čaj lahko uporabljate pri povišanih vrednostih glukoze v krvi, kjer po posvetu z zdravnikom še ni potrebno zdravljenje z zdravili, ali pa le kot dopolnilo k ostalim predpisanim zdravilom za zdravljenje sladkorne bolezni. Poleg uživanja čaja svetujemo tudi izvajanje drugih aktivnosti, ki zmanjšujejo tveganje za razvoj sladkorne bolezni ( pravilna prehrana, doseganje normalne telesne teže, redna telesna aktivnost…).

Galenski izdelek Čaj pri diabetesu uporabljamo pri povišani vrednosti glukoze v krvi. Čaj pri diabetesu nikakor ne more nadomestiti zdravil, ki vam jih je za zdravljenje sladkorne bolezni predpisal zdravnik. Zdravilni čaj lahko uporabljate le kot dopolnilo k terapiji s predpisanimi zdravili.

 

Odmerjanje

Odrasli: 1 žlico (4 g ) galenskega izdelka Čaj pri diabetesu prelijte z 200 ml vrele vode, pokrijte in po 15-ih min precedite. Sveže pripravljen poparek pijte 3-krat dnevno.

 

Opozorila

Ne uporabljajte galenskega izdelka Čaj pri diabetesu, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila.

Če že jemljete zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni, se o uporabi zdravilnega čaja posvetujte z zdravnikom, ki redno nadzoruje koncentracijo glukoze v vaši krvi. Galenski izdelek Čaj pri diabetesu nikakor ne more nadomestiti zdravil za zdravljenje sladkorne bolezni, lahko pa v kombinaciji z zdravili vpliva na nivo sladkorja v vaši krvi. Čaj lahko uporabljate le kot dopolnilo k terapiji. Redno kontrolirajte krvni sladkor.

Ne uporabljajte galenskega izdelka Čaj pri diabetesu, če ste noseči ali dojite.

 

Shranjevanje

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Galenski izdelek shranjujte na suhem mestu, pri temperaturi do 25ºC!

Galenskega izdelka ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini.

 

Pakiranje

100 g zdravilnega čaja v vrečki in zloženki