FARMACEVTSKE STORITVE

Na farmacevtkse storitve se lahko pacient prijavi v enotah Goriške lekarne ali preko spleta na naslovu: https://www.gospodar-zdravja.si/goriskalekarna , kjer so objavljeni tudi urniki specialističnih ambulant.

OSEBNA KARTICA ZDRAVIL

Pri izdelavi Osebne kartice zdravil boste skupaj z magistrom farmacije zbrali osnovne podatke o vaših zdravilih. Magister farmacije bo podatke uredil v pregleden seznam, ki vam bo služil kot pomoč pri prepoznavanju in pravilnem jemanju zdravil in drugih živil za ohranjanje zdravja.
Osebno kartico zdravil lahko uporabljate, tudi ko obiščete zdravnika ali ste napoteni v bolnišnico ali na drug specialističen pregled.
 

PREGLED UPORABE ZDRAVIL

Med pregledom uporabe zdravil se boste z magistrom farmacije pogovorili o pravilni uporabi zdravil in namenu zdravljenja z njimi. Ob tem ga lahko povprašate za dodatne informacije in napotke ter o morebitnih težavah, povezanih z vašimi zdravili, in predlogih za njihovo odpravo. Magister farmacije vam bo odgovoril tudi na vprašanja, povezana z uporabo zdravil brez recepta, prehranskih dopolnil in drugih izdelkov, ki ste jih kupili v lekarni ali specializirani trgovini. 
 
Za vas lahko magister farmacije pripravi tudi Osebno kartico zdravil, ki vam bo olajšala jemanje zdravil in jo lahko uporabite, ko obiščete zdravnika ali ko ste napoteni na specialističen pregled ali v bolnišnico.

Pregled uporabe zdravil po odpustu iz bolnice je storitev namenjena usklajevanju uporabe zdravil pred odhodom v bolnico in po vrnitvi iz nje.

FARMAKOTERAPIJSKI PREGLED

Farmakoterapijski pregled je kritičen pregled vašega zdravljenja z zdravili. Cilj farmakoterapijskega pregleda je optimizacija zdravljenja z zdravili, zmanjšanje neželenih učinkov in izboljšanje ali vzdrževanje z zdravjem povezane kakovosti življenja.