DEKSPANTENOL RAZTOPINA 100 ml

Za grgranje pri vnetjih ustne in žrelne sluznice, za spiranje in vlaženje pri vnetjih nosne sluznice, za ohranitev vlažnosti kože
Opis artikla: 

Sestava

Dekspantenol, prečiščena voda , citronska kislina monohidrat, benzojska kislina (kozervans).

 

Delovanje

Dekspantenol  raztopina vsebuje dekspantenol, ki se ob lokalnem nanosu hitro vsrka skozi kožo in se v telesu pretvori v vitamin B5 (pantotensko kislino). Le-ta je nujno potreben za normalno tvorbo in obnovo kože ter sluznice. Ob nanosu na kožo deluje kot vlažilec, izboljša vezavo vode v poroženeli plasti kože, zmanjša izgubo vode skozi povrhnjico in tako ohranja vlažnost in prožnost kože. Pospešuje celjenje ran in zmanjšuje srbenje. Pozitivno vpliva na sposobnost obnavljanja kože in sluznic ter pomaga pri ponovnem vzpostavljanju njihove naravne zaščitne funkcije. Pripravki z dekspantenolom so se izkazali za učinkovite pri presaditvah kože, zdravljenju brazgotin, opeklin (tudi sončnih) in različnih dermatoz. 

 

Uporaba

Pri vnetjih sluznice ust in žrela ali po puljenju zoba grgrajte raztopino 2 - 3 minute večkrat na dan. Najmanj pol ure po uporabi zdravila ne uživajte hrane ali pijače, da le-ta ne bo pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.
 
Za izpiranje manjših ran ali pripravo vlažnih obkladkov pri vnetjih kože ali blagih opeklinah razredčite raztopino z enakim delom sveže prekuhane in ohlajene vode (1:1).
 
Pri težavah z lasiščem - lasišče navlažite z Dekspantenol  raztopino 5% in ne izpirajte.
 
Nosno sluznico večkrat dnevno orosite z nerazredčeno raztopino.
 

Shranjevanje

Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Ne uporabljajte po izteku roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini.

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.