FIZIOLOŠKA RAZTOPINA - PRŠILO ZA NOS 20 ml

Uporablja se za lajšanje težav pri nahodu in prehladu in lajšanje težav pri suhi nosni sluznici, ki nastane zaradi bivanja v suhih prostorih ali onesnaženega zraka.
Opis artikla: 

Delovanje

Fiziološka raztopina je pripravljena iz sterilne 0,9% raztopine natrijevega klorida v prečiščeni vodi. 1 g raztopine vsebuje 9 mg natrijevega klorida.

Fiziološka raztopina vlaži in čisti suhe neprehodne dihalne poti, redči sluz in omogoča vlaženje nosne sluznice, odstranjuje nečistoče in preprečuje oteženo dihanje zaradi zamašenih dihalnih poti.

Uporablja se za lajšanje težav pri nahodu in prehladu in lajšanje težav pri suhi nosni sluznici, ki nastane zaradi bivanja v suhih prostorih ali onesnaženega zraka.

 

Uporaba

Običajen odmerek je en do dva vpiha večkrat dnevno v vsako nosnico, po nekaj minutah dobro izpihnite. 

Postopek za uporabo pršila: pred prvo uporabo sprostite nekaj zdravila iz pršilke v zrak tako, da nekajkrat potisnete navzdol, da se pokaže fino razpršena meglica glavo nagnite naprej, z desno roko vstavite nastavek pršilnika v levo nosniso, usmerite ga proti zunanji nosni steni, nastavek pršilnika potisnite navzdol, da se sprosti odmerek in vdihnite. Postopek ponovite z levo roko v desno nosnico po uporabi obrišite nastavek s čistim robčkom ali ga splaknite pod vodo in zaprite.

 

Opozorila

Ne uporabljajte galenskega izdelka Fiziološka raztopina - pršilo za nos, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila. Ne uporabljajte pri bolnikih z moteno zavestjo ali oslabljenim žrelnim refleksom.

Pršilo za nos je namenjeno le enemu bolniku. Zaradi tveganja prenosa okužbe ga ne smejo uporabljati tudi drugi. Galenski izdelek Fiziološka raztopina - pršilo za nos lahko uporabljate tudi med nosečnostjo in dojenjem.

 

Shranjevanje

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Zdravilo shranjujte pri temperaturi do 25°C dobro zaprto v originalni ovojnini. 

 

Pakiranje

20 ml raztopine v vsebniku z razpršilcem.