PREGLED UPORABE ZDRAVIL IN OSEBNA KARTICA ZDRAVIL

Ali ste vedeli, da se lahko naročite na osebno svetovanje pri farmacevtu?

Tako je! Za vse, ki potrebujete dodatno svetovanje o uporabi zdravil ali imate težave povezane z zdravili, se lahko v lekarni naročite na storitev pregled uporabe zdravil! 

Med pregledom uporabe zdravil se boste z magistrom farmacije pogovorili o pravilni uporabi zdravil in namenu zdravljenja z njimi. Ob tem ga lahko povprašate za dodatne informacije in napotke ter o morebitnih težavah, povezanih z vašimi zdravili, in predlogih za njihovo odpravo. Magister farmacije vam bo odgovoril tudi na vprašanja, povezana z uporabo zdravil brez recepta, prehranskih dopolnil in drugih izdelkov, ki ste jih kupili v lekarni ali specializirani trgovini.

Dobili boste tudi Osebno kartico zdravil, ki vam bo olajšala jemanje zdravil. Na njej so zbrana vsa zdravila in prehranski dodatki.  Zelo prav vam bo prišla, ko obiščete zdravnika ali ko ste napoteni na specialističen pregled ali v bolnišnico. Tako ne boste pozabili na nobeno zdravilo ali dodatek. Vse te informacije so za zdravnika in farmacevta pomembne za svetovanje in nadalnje zdravljenje. 

Kdaj se je dobro odločiti za pregled uporabe zdravil? 

Za pregled uporabe zdravil se lahko odloči vsakdo, ki za odpravo ali lajšanje zdravstvenih težav uporablja zdravila, izdana na recept ali brez recepta, prehranska dopolnila in druge izdelke. 

Še posebej je ta pogovor z magistom farmacije za vas koristen če: 

  • uporabljate več kot 5 zdravil
  • imate več različnih bolezni
  • imate vprašanja in težave povezane z zdravili,
  • ste dobili novo zdravilo, zamenjali eno ali več zdravil,
  • vam zdravila predpisuje več zdravnikov,
  • so vas pred kratkim odpustili iz bolnišnice. 

Več o storitvi si preberite tukaj ali vprašajte v najbližji lekarni! 

Naročite se na pregled uporabe zdravil že danes na spodnji povezavi: