Pregled uporabe zdravil

PREGLED UPORABE ZDRAVIL

Med pregledom uporabe zdravil se boste z magistrom farmacije pogovorili o pravilni uporabi zdravil in namenu zdravljenja z njimi. Ob tem ga lahko povprašate za dodatne informacije in napotke ter o morebitnih težavah, povezanih z vašimi zdravili, in predlogih za njihovo odpravo. Magister farmacije vam bo odgovoril tudi na vprašanja, povezana z uporabo zdravil brez recepta, prehranskih dopolnil in drugih izdelkov, ki ste jih kupili v lekarni ali specializirani trgovini.

 

Po zaključenem pregledu uporabe zdravil bo magister farmacije pripravi tudi Osebno kartico zdravil, ki vam bo olajšala jemanje zdravil in bo vidna v vaši digitalni zdravstveni dokumentaciji drugim zdravstvenim delavcem kot tudi vam na portalu Zvem ali mobilni aplikaciji zVem. Uporabite jo lahko, ko obiščete zdravnika ali ko ste napoteni na specialističen pregled ali v bolnišnico. 

Kdaj se je dobro odločiti za pregled uporabe zdravil?

Za pregled uporabe zdravil se lahko odloči vsakdo, ki za odpravo ali lajšanje zdravstvenih težav uporablja zdravila, izdana na recept ali brez recepta, prehranska dopolnila in druge izdelke.

Še posebej je ta pogovor lahko za vas koristen, če:

  • uporabljate več zdravil,
  • imate več različnih bolezni,
  • imate vprašanja in težave, povezane z zdravili,
  • ste dobili novo zdravilo, zamenjali eno ali več zdravil,
  • vam zdravila predpisuje več zdravnikov,
  • so vas pred kratkim odpustili iz bolnišnice.

Če so izpolnjeni kriteriji za vključitev v brezšivno skrb, storitev plača Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. 

Za več informacij vprašajte v naši lekarni, kjer boste izvedeli, kako poteka ta pogovor in kdaj se lahko dogovorite zanj.

Pokličete nas lahko na telefon 041 30 40 15 od ponedeljka do petka med 13. in 15. uro ali pišete na elektronski naslov: info@goriskalekarna.si.

Za pregled uporabe zdravil se lahko pacient prijavi v enotah Goriške lekarne ali preko spleta na naslovu: https://www.gospodar-zdravja.si/goriskalekarna , kjer so objavljeni tudi urniki specialističnih ambulant.​

OGLEJTE SI TUDI

Naši galenski izdelki

BELA OMELA 100 g
Zel bele omele se tradicionalno uporablja v čajih proti zvišanemu krvnemu tlaku.
RIBJE OLJE 180 g
Ribje olje je bogat vir vitamina D, vitamina A ter nenasičenih maščobnih kislin.
KAMILICA 50 g
Kamilico uporabljajte: - notranje proti krčem v prebavilih, proti napenjanju in...
HLADILNO MAZILO 60 g
Hladilno mazilo pomirja, preprečuje manjše izpuščaje in draženje kože dojenčkov...